Je Supreme x Maison Margiela kolaborací roku?

Když Supreme, hlavní hvězda streetwearu, spojí síly s MM6 Maison Margiela, hvězdou avantgardní módy, je to jako když se střetne fast food a Mishelinská restaurace. Jednoduše, každý to chce ochutnat a není divu, že se po této spolupráci jen zaprášilo. Jedná se o spolupráci roku a proč se o ní všude teď mluví?

Začněme u Supreme. Už více než desetiletí hrají klíčovou roli v propojení streetwearu s high fashion. Pamatuju si, jak v roce 2017 udělali rozruch s kolaborací s Louis Vuittonem. A co teprve jejich spojení s Burberry, Missoni nebo s Japonskou legendou Yohji Yamamotem, který stojí za odnožinou Adidasu Y3. Supreme už není jen o skater culture. Teď mluvíme o brandu, který je součástí luxusní módní scény. A právě collab s MM6 Maison Margiela to jen potvrzuje.

A MM6? No, ti jsou známí svým unikátním stylem, který kombinuje moderní umění s módou. Jejich designy jsou vždycky něčím výjimečné, plné nečekaných prvků a detailů. Přesně tohle přinášejí i do téhle spolupráce.

V této kolekci najdete všechno, co byste od takového spojení očekávali. Máme tu například faux fur kabát, který vypadá jako mix různých kusů látek – už teď se na Stockx pohybuje kolem 2000 dolarů. Pak tu jsou kalhoty s metalickým finišem, které vypadají jako přímo z budoucnosti. A samozřejmě nemůžeme zapomenout na tričko s box logem Supreme. Tentokrát to ale není jen obyčejné tričko – na přední straně má otisk dalšího trička, což je typický Margiela nápad, inspirovaný jejich ikonickou kolekcí z jara 1996.

Ale pozor, kolab s MM6 není jen o oblečení. Je to taky o kultuře, o spojení dvou odlišných světů módy. Supreme přináší do hry svůj streetwearový edge a MM6 svou avantgardní estetiku. Spolu vytvářejí něco, co je víc než jen oblečení. Je to o vyjádření sebe sama, o ukázání svého stylu a o bytí součástí něčeho většího.

Tak co měli byste zájem, abych dostali nějaký kousek z této kolekce na náš eshop? A popřípadě který? Když se kolekce objevila na Supreme webu v 12:00 našeho času, bylo to jako online Black Friday. Momentálně se kolekce prodává na sekundárních platformách za ohromné částky.

Myslím, že Supreme a MM6 Maison Margiela udělali něco opravdu úžasného. Nejen že vypadá skvěle, ale má to i svůj příběh. A v módě, stejně jako ve streetwearu, jsou příběhy všechno.

Oblečení
Doplňky
Přejít nahoru